Pensioen

Pensioen, moet je doen!!!

Pensioenadvies is mijn vak! Elke dag sta ik klaar om particulieren, werkgevers, ondernemers en HR-professionals te adviseren op het gebied van pensioen. Of het nu gaat om eenvoudige vragen of complexe situaties, ik sta voor je klaar. Als onafhankelijk pensioenadviseur ben ik niet gebonden aan een specifieke verzekeraar of bank. Hierdoor kan ik je voorzien van advies dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Maar mijn rol gaat verder dan alleen advies geven. Als pensioenspecialist help ik je ook graag met andere vraagstukken en geef ik je graag de Kolkman advies FIP-behandeling. Zie ook tabblad Financieel Inzicht.

Deze pensioenvragen worden aan mij het meest gesteld.

Deze vraag houdt veel mensen bezig, maar het vinden van een eenduidig antwoord is niet altijd eenvoudig en voor iedereen anders. Ik begrijp dat en help je graag om hier helderheid in te krijgen.

Het bepalen van je pensioendatum en de financiële gevolgen van vervroegd stoppen met werken zijn belangrijke overwegingen en door de vele regeltjes is het moeilijk om door de bomen het bos te vinden.

Je pensioendatum en de ingangsdatum van je AOW zijn afhankelijk van je geboortedatum. Houd er rekening mee dat pensioen en AOW waarschijnlijk niet op hetzelfde moment ingaan.

Als je nu een pensioenregeling hebt, zal daar een partnerpensioen bij zitten. Een partnerpensioen is het pensioen wat levenslang uitkeert bij jou onverhoopt overlijden. Let hierbij wel op dat je partner is aangemeld bij de pensioenuitvoerder.

Iedereen die in Nederland woont, bouwt AOW op, maar of je daarnaast nog aanvullend pensioen opbouwt en of dit voldoende is, hangt af van je deelname aan een pensioenregeling en de specifieke afspraken binnen die regeling. Het is ook belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel pensioen je nodig hebt. Niet iedereen komt uit op hetzelfde bedrag. Wij kunnen je helpen om alles op een rijtje te zetten.

Wettelijk gezien is het mogelijk om 10 jaar eerder te stoppen met werken en je pensioen in te laten gaan, hier zijn wel bepaalde regels aan verbonden. Als je 5 jaar eerder je pensioen in wilt laten gaan dan gelden er minder regels. Houd er echter rekening mee dat je jaarlijkse pensioenuitkering lager zal zijn, omdat er immers langer wordt uitgekeerd en er in de jaren dat je stopt er geen pensioeninleg meer is. Of vervroegd pensioen in jouw specifieke geval mogelijk is, hangt af van de flexibiliteit van de pensioenregeling bij jouw pensioenuitvoerder.

Bij het beoordelen van je pensioensituatie is het belangrijk om rekening te houden met andere financiële aspecten, zoals vermogen, lijfrentes, risicoverzekeringen, hypotheek en de waarde van een eigen huis. Maar het belangrijkste zijn je wensen en doelstellingen. Alleen met een compleet overzicht kunnen we een duidelijk beeld krijgen van je persoonlijke pensioensituatie en of je wensen en doelen haalbaar zijn. Ik sta klaar om je te helpen bij het maken van dit overzicht.

Maak gebruik onze unieke FIP-Behandeling

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag verder.

Websites met meer informatie over pensioenen en rekenhulpen
Mijnpensioenoverzicht - klik voor meer info
Pensioenscan Scildon- klik voor meer info
AFM - klik voor meer info
Rijksoverheid - klik voor meer info
Belastingdienst - klik voor meer info
×