Financieel Inzicht

FIT
FIP-Behandeling

Ontdek jouw Financieel Inzicht Plan (FIP) met een paar klikken.
Realiseer jouw wensen en doelen met een helder financieel inzicht.
Klik op het plaatje, log in met je DigiD,  en binnen 5 minuten weet je waar je staat!

Financiële rust met onze unieke FIP-behandeling.

Financiële rust betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over je toekomst. Hoewel we niet al je zorgen kunnen wegnemen, kunnen we je wel duidelijkheid bieden over je financiële situatie bij pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid en samen een plan opstellen. Met behulp van dit plan weet je wat je moet doen om je financiën goed te regelen, wat uiteindelijk zal leiden tot financiële rust. Natuurlijk wil je graag financiële rust ervaren, maar wat moet je daarvoor doen?

Natuurlijk wil ik financiële rust, wat moet ik daarvoor doen?

PENSIOEN

Van financiële planning horen we steeds meer. Een eenduidige definitie van financiële planning is niet te geven, maar het betreft het inventariseren en analyseren van je huidige en toekomstige financiële situatie en de planning daarvan.

In de inventarisatie worden jouw wensen en doelstellingen voor de korte en lange termijn geformuleerd. In de planning wordt bekeken wat er voor nodig is om deze (financiële) doelen te bereiken. Er wordt gekeken naar de risico’s waarmee je rekening dient te houden. Maar met een Financieel Plan wordt het wel eenvoudig. Je kunt met verschillende scenario’s rekenen en simpel zien wat de gevolgen zijn.

Binnen een financiële planning wordt gekeken naar een aantal deelgebieden:

Overlijden

Hoewel het geen prettig onderwerp is om over na te denken, is het wel verstandig om dit te doen. Wat gebeurt er als je onverhoopt vroegtijdig komt te overlijden? Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je dierbaren zich dan geen financiële zorgen hoeven te maken. Wij brengen dit voor je in kaart en kijken na wat er al is geregeld en of dit nog steeds klopt.

Arbeidsongeschiktheid

Door een ongeval of ziekte kan het zijn dat je mogelijk nooit meer kunt werken. Wat betekent dit financieel en welke voorzorgsmaatregelen kun je treffen voor het geval je dit overkomt?

Hypotheek

Kun je de hypotheeklasten nog betalen na je pensioendatum? Veel mensen ervaren financiële uitdagingen wanneer ze met pensioen gaan, omdat hun inkomsten veranderen. Het is essentieel om, liefst zo vroeg mogelijk, te weten of je hypotheeklasten haalbaar zullen zijn met het pensioeninkomen dat je hebt opgebouwd of gaat opbouwen. We kunnen je helpen om dit inzichtelijk te maken en advies geven over eventuele stappen die je kunt nemen om je financiële situatie te optimaliseren, zodat je je hypotheek ook na je pensioendatum kunt blijven betalen.

FIP-behandeling van Kolkman Advies

Steeds meer mensen hebben behoefte aan begeleiding bij het maken van deze keuzes, het zijn er ook zoveel. Door onze unieke FIP-behandeling kunnen we samen een Financieel Inzicht Plan (FIP) opstellen en leggen we helder uit welk keuzes er gemaakt kunnen worden en krijg je een persoonlijke begeleiding bij de keuzes die gemaakt kunnen worden zodat je de best passende oplossingen krijgt die je verdient. De FIP-Behandeling houdt rekening met wat je al hebt geregeld en nog belangrijker met jouw wensen en doelstellingen en biedt inzicht in je persoonlijke financiële situatie bij pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Naast inzicht biedt het Financieel Inzicht Plan (FIP) ook rust en zekerheid voor de toekomst. Door het maken van bewuste keuzes kun je je financiële situatie zo inrichten dat je minder afhankelijk bent van de overheid en meer controle hebt over je eigen financiën. Het FIP is dan ook een belangrijk fundament voor het maken van de juiste keuzes op het gebied van pensioen. Wil jij ook rust en zekerheid in je financiële situatie? Neem dan contact op met Kolkman Financieel Advies voor een afspraak met Robbert Kolkman. Je kunt op ook op onderstaande link klikken en ervaar jouw persoonlijke FIP-behandeling

×